Event Partners:  
   
 
   
 
   
 
 
 
   
 
   

 
 
 
 
 

 
 

PROGRAM V PREDAVALNICI

Predavalnica se nahaja v dvorani B2 klet.
*Organizator ne odgovarja za vsebino opisov, ki so jo posredovali programski partnerji 12. Collecte.
**Organizator si pridržuje pravico sprememb v programu.


Petek, 23. marec 2018

     
9.00–11.00

Foto: Lilli Beden, ustvarjalna delavnica
 

OTROŠKI PROGRAM

NARIŠI SVOJO ZNAMKO, delavnica

 ZA OTROKE
pripravljata: Pošta Slovenije in Filatelistična
zveza Slovenije (dr. Veselko Guštin)

Na filatelistični delavnici bodo otroci dobili odgovore na vprašanja, kot so: Kako nastane znamka? Kaj vse lahko počnemo z znamkami? Kaj vse zbirajo filatelisti?
V ustvarjalni delavnici Nariši svojo znamko bodo lahko narisali motiv na povečan okvir znamke in ribice razstavili ali pa se bodo naučili pravilno napisati naslov na pismo, ki ga bodo lahko oddali na naši stojnici. 
Otroški delavnici se bo pridružil tudi poštar Pavli.
     
9.00–11.00
 

VELIKONOČNE PISANICE, delavnica

Pripravlja: Proevent d. o. o.
ZA OTROKE
Na letošnji Collecti otroke čaka prav posebna ustvarjalna delavnica. V duhu prihajajoče velike noči bomo barvali velikonočna jajčka, vmes pa se pogovarjali  o piščančkih, velikonočnemu zajčku in o ostalih živalicah, ki spremljajo ta praznik. Stiroporna jajčka in ves ostali material dobite pri nas, skupaj z vami pa bomo ustvarili čudovite velikonočne umetnine. Ker pa je Collecta sejem zbirateljstva, bomo jajčka na koncu združil, jih razstavili v vitrini in tako skupaj ustvarili prav posebno zbirko velikonočnih pisanic, ki si jo lahko skupaj s starši kasneje tudi ogledate.
Otroci, vabljeni!
     
   
12.00–13.00  

ODPRTJE 12. COLLECTE IN PREDSTAVITEV ZNAMK

PRIPRAVLJATA: Pošta Slovenije, d. o. o. in programski odbor Collecte

Nepogrešljiv del Collecte so prav gotovo znamke, tako bo v okviru odprtja Collecte svečana predstavitev marčevskega izida znamk, ki izidejo na dan odprtja sejma.

Zbirka slovenskih znamk bo tako dopolnjena s petimi novimi znamkami. Zbirka slovenskih znamk bo tako dopolnjena z 8-mi novimi znamkami. V tradicionalni seriji RASTLINSTVO bodo prikazane zdravilne rastline: navadni rman, žajbelj, navadni pljučnik ter arnika. Serijo TURIZEM bo dopolnila znamka s podobo Kopra, mastodon pa bo upodobljen v seriji FOSILNI SESALCI SLOVENIJE. Z znamkama bomo obeležili tudi svetovni dan grafičnega oblikovanja in 100-letnico delovanja hidroelektrarne Fala.

Vabljeni v čudoviti svet znamk!
     
     
14.00–15.00

 

ZBIRATELJSTVO V JUGOSLAVIJI

ZA LJUBITELJE
ZA POZNAVALCE
PRIPRAVLJAJO: dr. Veselko Guštin, Filatelistična zveza Slovenije, Anton Simončič, Filatelistično društvo Ljubljana, Zmago Tančič, Numizmatično društvo Slovenije

V predavanju bomo predvsem prikazali način zbiranja v času pred 1991 in trende zbiranja sedaj. Če je prej pomenilo zbiranje obramba denarja pred visoko inflacijo, sedaj pomeni nalaganje v trajno zbirateljsko vrednost.
     
     

Sobota,24. marec 2018

     
12.00–15.00

 

DRAŽBA STARIH KNJIG, TISKOV IN DROBNIH ZBIRATELJSKIH PREDMETOV

ZA POZNAVALCE
PRIPRAVLJA: Antikvariat Glavan, Rok Glavan

Za letošnjo dražbo smo prirpavili raznovrsten nabor predmetov. Med njimi bodo:
- različni plakati
- stripi
- knjige s podpisi
- značke in plakete
- razglednice
- originalno pisemce Ivana Cankarja

Na prodaj bo originalno Cankarjevo pisemce, pisma Janka Kersnika, Maksim aGasparija in Miška Kranjca, plakati za filme: Novinar, Krč, Učna leta izumitelja Polža, raznolike knjige iz kulturne zgodovine Slovencev.

Katalog dražbe je že objavljen na spletni strani Collecte in www.antikvariat-glavan.si.
     
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke