Event Partners:  
   
 
   
 
   
 
 
 
   
 
   

 
 
 
 
 
 
 
 

NOVICE: COLLECTA 2015

 


COLLECTA PRAZNUJE ZLAT JUBILEJ -
PRIJAVE DO 20. FEBRUARJA!


(1. februar 2016)

 

10. mednarodni sejem zbirateljstva kar vabi k sodelovanju. Tokratni 10. jubilej bomo ponesli med novosti - skupaj s programskim odborom in Pošto Slovenije pripravljamo manjše presenečenje!

Collecta je v vseh letih delovanja postala edinstven dogodek na svetu, ki enkrat letno zbere zbiratelje najrazličnejših področij, redno izdaja svojo priložnostno znamko in drugo filatelistično gradivo ter pripravlja zanimive in slikovite tematske razstave, ob vsem tem pa skrbi še za to, da navdušuje mlade in bodoče zbiratelje! Na pocezavi spodaj si lahko preberete, kaj sodelujoči menijo o Collecti:


Pridružite se nam od 24. do 26. marca 2016 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani! Prijave zbiramo do 20. februarja 2016.

Topljo vabljeni na pomemben zbirateljski jubilej!


 

SODELUJTE NA JUBILEJNI 10. COLLECTI!


 (1. december 2015)

 

Prijave za sodelovanje na že 10. mednarodnem sejmu zbirateljstva Collecta, ki bo potekala od 24. do 26. marca 2016, so odprte. Samo lani je sodelovalo kar 150 razstavljavcev iz 16 držav, ki so tri dni trgovali in izmenjavali številne drobne zbirateljske predmete, izkušnje in ugodnosti. Kar 6.000 obiskovalcev je imelo priložnost prevertii ponudbo razstavljavcev, si ogledati tematsko razstavo in se udeležiti predavanj, dražbe ipd. Kot vsako leto so bili lahko priča tudi izjemnim svetovnim zbirkam.

Predstavite svojo ponudbo tudi sami in zakupite eno od možnosti sodelovanja:

 • najem ene ali več miz;
 • najem tipsko opremljenega razstavnega prostora;
 • oglaševanje v okviru prireditve in njenih tiskovin/spletne strani;
 • sponzoriranje prireditve;
 • najem vitrine ipd.
CENIK IN OBLIKE SODELOVANJA (s prijavnico):
PRIJAVNICE:
ROKI:
 • 11. december 2015: prvi prijavni rok, ki vam zagotavlja 5 % popust
 • 20. februar 2016: zadnji prijavni rok
Najhitrejši način za vašo prijavo je oddaja izpolnjene e-prijavnice, zato izkoristite prvi prijavni rok, ki se izteka 11. decembra še danes!

 
 


NAJAVLJAMO 10. COLLECTO!


(18. maj 2015)

Collecta, sejem, ki smo ga načrtovali in gradili 9 let, bo v letu 2016 praznovala častnih 10 let. Ob tej priložnosti lahko samo izrazimo, kako ponosni smo na dejstvo, da že 10 let ustvarjamo prostor, kjer se ne samo domača, temveč tudi tuja zbirateljska srenja vsako leto srečuje.

Navkljub velikemu spletnemu udoru v zbirateljsko področje, Collecta ostaja prostor, ki mu vsako leto zaupa več kot 140 razstavljavcev iz več kot 17 različnih držav.

Ostanite z nami, kajti prav kmalu bomo objavili vse potrebno za vašo prijavo na JUBILEJNO 10. COLLECTO, ki se bo odvila od 24. do 26. marca 2016 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani!

TUDI COLLECTA NA MINFOSU


(11. maj 2015)

Minuli konec tedna je potekal 43. MINFOS, srečanje ljubiteljev kamnov, mineralov in fosilov. Collecta se je predstavljala s t.i. UV-boxom, posebnim prostorom, v okviru katerega sta člana programskega odbora Collecte, dr. Miha Jeršek s Prirodoslovnega muzeja Slovenije in Vojko Pavčič z Društva prijateljev mineralov in fosilov, postavila nekaj primerkov kalcita, mineralov idr., ki so se pod ultravijolično svetlobo prav posebej svetili.FOTO UTRINKI 9. COLLECTE (2015)


(2. april 2014)

Da je bil unovičen sejem zbirateljstva Collecta izjemno uspešen in zanimiv ter bogat s številnimi dogodki, pričajo tudi utrinki v naši fotogaleriji. Vabljeni, da si jih ogledate na spodnji povezavi:

 
 

9. COLLECTA ZAKLJUČENA


(28. marec 2015)

Po treh dneh izmenjevanja in trgovanja smo uspešno zaključili 9. Collecto. Letošnja Collecta je gostila 149 razstavljavcev iz 18 držav. Kar 6.100 obiskovalcev je lahko uživalo v pestrem sejemskem dogajanju, ki je že tradicionalno gostil zbiratelje vinilnih plošč, kaset, CD-jev, znamk, figuric, kovancev in bankovcev, razglednic, Kinder in Pez figuric, ipd., obenem pa se je lahko udeležilo 7 izobraževalnih dogodkov, med katerimi tudi dražbe starih knjig in tiskov v organizaciji Antikvariata Glavan in 8 dogodkov v okviru vzporednega programa, ki je gostil Slovensko kinoteko in Tehnični muzej Slovenije.

Edinstvenost Collecte pa je v letošnjem letu dokazala tudi bogata razstava. Kar 23 različnih tematsko obarvanih razstav je vse tri dni navduševalo obiskovalce, med njimi so najbolj izstopale zbirka vohunskih fotoaparatov, razstava projektorjev in kamer, razstava citer, prvič na ogled postavljena razstava osebnih znamk, ki jih je izdajala Pošta Slovenije, največja skavtska razstava znamk, ipd. ... obiskovalci pa so bili nadvse navdušeni tudi nad avtogrami legendarnega Mikija Mustra, ki je Collecto obsikal v petek, 27. marca.

Collecta je v okviru razstav obeležila tudi številne obletnice:
 • 200-letnico Janeza Puharja, svetovnega izumitelja fotografije na steklo in pionirja slovenske fotografije;
 • 110-letnico dr. Karola Grossmanna, v okviru katere je bil predvajan prvi slovenski film Na domačem vrtu;
 • 110-letnico Prešernovega spomenika v Ljubljani;
 • 90-letnico liustratorja Mikija Mustra;
 • 60-letnico Gospodarskega razstavišča.
Izjemen uspeh letošnje Collecte je dokaz, da je sejemsko trgovanje, ki omogoča oprijemljiv stik z gradivom, ki je na prodaj, druženje med obiskovalci in trgovci, izmenjava izkušenj in idej bistvena vrednotadogodka. Nove oblike izmenjave, kot je spletna prodaja, vnovič niso nadomestile pristnega človeškega stika.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem sodelujočim in obiskovalcem, ki so že 9. leto zapored utrdili pomen Collecte v zbirateljskem prostoru JV-Evrope.


Se vidimo na jubiljeni 10. Collecti
od 24. do 26. marca 2016!

 
 
Več novic si lahko preberete v Arhivu novic.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke