Event Partners:  
   
 
   
 
   
 
 
 
   
 
   

 
 
 
 

NOVICE: COLLECTA 2015

 

20. FEBRUAR - ZADNJI PRIJAVNI ROK

 (12. februar 2015)

 

 


Zadnji prijavni rok za sodelovanje na 9. mednarodnem sejmu zbirateljstva Collecta se izsteka 20. februarja. Collecta v letošnjem letu obljublja prav posebne dogodke - od tematkse razstave na temo mednarodnega leta svetlobe in svetlobnih tehnologij, do obeležitve različnih obletnic.

Trenutno je že potrdilo kar lepo število zbirateljev in trgovicev iz naslednjih držav: Španija, Avstrija, Bolgarija, Češka, Hrvaška, Indija, Italija, Litva, Madžarska, Makedonija, Nemčija, Slovenija, Srbija, Turčija ...


ODDAJTE ČIM PREJ SVOJO PRIJAVO:
PRIJAVNICE:

 
 

 

PRIJAVE ODPRTE


 (1. december 2014)

 

Prijave za sodelovanje na že 9. mednarodnem sejmu zbirateljstva so odprte. Samo lani je sodelovalo kar 150 razstavljavcev iz 16 držav, ki so tri dni trgovali in izmenjavali številne drobne zbirateljske predmete, izkušnje in ugodnosti. Kar 6.000 obiskovalcev je imelo priložnost prevertii ponudbo razstavljavcev, si ogledati tematsko razstavo in se udeležiti predavanj, dražbe ipd. Kot vsako leto so bili lahko priča tudi izjemnim svetovnim zbirkam.

Predstavite svojo ponudbo tudi sami in zakupite eno od možnosti sodelovanja:

 • najem ene ali več miz;
 • najem tipsko opremljenega razstavnega prostora;
 • oglaševanje v okviru prireditve in njenih tiskovin/spletne strani;
 • sponzoriranje prireditve;
 • najem vitrine ipd.
CENIK IN OBLIKE SODELOVANJA (s prijavnico):
PRIJAVNICE:
ROKI:
 • 11. december 2014: prvi prijavni rok, ki vam zagotavlja 5 % popust
 • 20. februar 2015: zadnji prijavni rok
Najhitrejši način za vašo prijavo je oddaja izpolnjene e-prijavnice, zato izkoristite prvi prijavni rok, ki se izteka 11. decembra še danes!

 
 

 

ZNAN TERMIN 9. COLLECTE (2015)


 (18. junij 2014)

 

Veseli smo, da so se v letu 2014 na največjem sejmu zbirateljstva v Sloveniji ponovno zbrali zbiratelji in trgovci iz 16 evropskih držav, ki so na ogled postavili številne dragocene zbirke in predmete. 6.000 obiskovalcev je imelo priložnost videti ponudbo rekordnega števila zbirateljev - zbralo se jih je namreč kar 150.

 

Veseli bomo, če boste z nami sooblikovali 9. Mednarodni sejem zbirateljstva COLLECTA, ki bo potekal od 26. do 28. marca 2015 že tradicionalno v Marmorni dvorani Gospodarskega razstavišča v Ljubljani.

 

Več informacij o sejmu in oblikah sodelovanja bomo objavili kmalu, zato ostanite z nami!

 
 

PRILOŽNOSTNA GRADIVA 8. COLLECTE ŽE V SPLETNI TRGOVINI


(17. junij 2014)


Vsa priložnostna gradiva letošnje Collecte
so na voljo v spletni trgovini - nakupili boste lahko znamko v treh barvah, ovojnico, razglednico z dnevnimi žigi ali brez!

Pohitite in si zagotovite celotno zbirko!


 
 

FOTO UTRINKI 8. COLLECTE (2014)


(2. april 2014)

Da je bil unovičen sejem zbirateljstva Collecta izjemno uspešen in zanimiv ter bogat s številnimi dogodki, pričajo tudi utrinki v naši fotogaleriji. Vabljeni, da si jih ogledate na spodnji povezavi:

 
 

TUDI 8. COLLECTA PRAVA USPEŠNICA!


(31. marec 2014)8. Collecta
, ki je potekala minuli teden na Gospodarskem razstavišču
se je v soboto, 29. marca uspešno zaključila. Med svoje vrste je privabila kar 150 sodelujočih iz 16 različnih držav. Kar 6.000 obiskovalcev je lahko poizvedovalo o različnih zbirateljskih predmetih, številni pa so svoje domače zbirke prinesli kar s seboj in jih na razstavnih prostorih Numizmatičnega društva Slovenije, Filatelistične zveze Slovenije in Filatelističnega društva Ljubljana oddali v ovrednotenje.

Oko številnih obiskovalcev so pritegnile tudi tematska razstava Igra, ki je navduševala tako odrasle kot otroke, gostujoča razstava indijske pošte in filatelije ter številne druge razstave - Tito v filateliji, različni tematski plakati, razstava taborniških našitkov, objektov, signalizacije ipd. Kot vsako leto smo poskrbeli tudi za prenos znanja, saj smo organizirali nekaj predavanj na temo barvitosti kamnov, ustreznega beleženja zbirk ipd.

Tradicionalna dražba, ki jo pripravlja Antikvariat Glavan je prav tako požela velik interes. Najdražji kos, ki je bil prodan za 600 EUR, je bilo odlikovanje Franza Josepha Ritterkreuza, veliko zanimanja pa so poželi filmski plakati Maškarada in druge zbirke militarije.

Tudi v letošnjem letu so Collecto obiskali številni otroci. Skupine otrok iz Šmarejte, Celja, Izole, Središča ob Dravi, Hajdine ... so spoznale, kaj zbirateljstvo sploh je, kaj se zbira in kaj lahko sami zbirajo, prek tega pa so izvedeli tudi, kateri poklici se skrivajo za številnimi zbirateljskimi področji. Zlatar jim je prikazal orodje in materiale, s katerimi dela, policist je predstavil številne policijske našitke in vozila, na filatelistični delavnici so spoznali delo poštarja, kiparsko-restavratorski kotiček pa je predstavil pravega mojstra kamnoseštva. Vsebinski partnerji festivala: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Center RS za poklicno izobraževanje, spletni center za poklicno izobraževanje Mojaizbira.si.

Zahvaljujemo se vsem sodelujočim, podpornikom in obiskovalcem, ki vsako leto znova potrjujejo, da je Collecta izjemen sejem na tem koncu Evrope, ki zagotavlja tako ponudbo na eni strani, kot privabi številno zanimanje obiskovalcev na drugi.

Ostanite z nami, kajti prav kmalu bomo objavili fotoutrinke s sejma!

 
 

COLLECTA SAMO ŠE DANES


(29. marec 2014)

Samo še danes boste obiskovalci lahko obiskali 8. mednarodni sejem zbirateljstva. Ob 12. uri v predavalnici v Povodnem možu bo potekala tradicionalna dražba starih knjig, tiskov, plakatov s športno, politično, oglaševalsko in (tudi) s prepovedano tedaj vsebino ... Več tukaj.

Vstopnice lahko kupite samo še danes do 17.30 ure, sejem pa vrata zapira ob 18.00 uri.

Toplo vabljeni!

 

 
 

DRUGI DAN COLLECTE NE ZAMUDITE


(28. marec 2014)

 
Drugi dan Collecte bo prav tako potekal bogat program. Poleg predstavitev na razstavnih prostorih, bo potekal prav pester program v predavalnici:

9.00–11.00 OTROŠKI PROGRAM: Pošta Slovenije v sodelovanju s Filatelistično zvezo Slovenije pripravlja program IGRAJMO SE SKUPAJ. V njem bodo potekali filatelistična delavnica, v kateri bodo otroci spoznavali filatelijo v splošnem in poklic poštarja.

Poleg tega bodo otroci spoznavali tudi poklic zlatarja, policista, kamnoseka ... pri tem bodo spoznali katere materiale, vozila in opremo uporabljajo za svoje delo, številne priložnosti in pasti teh zanimivih poklicev in hkrati, kje se lahko po šolanju zaposlijo.

12.00–13.00 BARVITOST KAMNOV: V tem predavanju bo dr. Miha Jeršek osvetlil zakaj je ravno barva mineralov tista lastnost, ki jo najprej opazimo in zakaj je pomembna še posebej v svetu mineralov.

16.00–16.30 RAČUNALNIŠKO VODENJE OSEBNIH ZBIRK: Tomaž Langerholc bo v tem predavanju predstavil, kako pegledno in enostavno voditi evidence zbirk s pomočjo modernih tehnologij.

Spoznajte čudoviti svet zbirateljstva in se izobražujte o številnih prednostih, ki jih prinaša!

 

 

NA COLLECTI TUDI PREDSTAVITVE POKLICEV


(28. marec 2014)

Od prečudovitega ljubiteljskega zbirateljstva do pravih pravcatih poklicev - vse to bo mladim obiskovalcem pripravila Collecta.

S tem bomo na Collecti mlade navdušili ne samo nad posameznimi oblikami zbirateljstva, pomembnimi tako z vidika zgodovine kot kulturne dediščine, temveč tudi nad številnimi poklici, med drugimi tudi:

 • zlatar,
 • kamnosek,
 • policist,
 • poštar ...
VSEBINSKI PARTNER PARTNERJI:
         
   
         
         

PRVI DAN COLLECTE ...


(27. marec 2014)

Že prvi dan Collecte smo izmenjevali številne dragocenosti, zanimivosti in najrazličnejše koristne informcije. S prerezom traku smo tudi simbolično uradno odprli letošnji že 8. mednarodni sejem zbirateljstva. Nekaj fotoutrinkov si lahko ogledate kar na našem Facebook profilu:

 

Ne spreglejte, v petek in soboto je Collecta odprta od 9. do 18. ure! Nakup vstopnic pa je možen od 8.30 do 17.30. Se vidimo!

 


 

COLLECTA ŽE DANES ODPIRA VRATA


(27. marec 2014)

 

8. Mednarodni sejem zbirateljstva Collecta, danes, 27. marca, odpira svoja vrata. Na uradnem odprtju ob 12.15. uri bo potekala predstavitev marčevskega izida znamk Pošte Slovenije (znamke izidejo drugi dan Collecte).

Vse obiskovalce bodo na uradnem odprtju nagovorili predsednik programskega odbora g. Mitja Lamut, generalni sekretar filatelistične zveze Slovenije dr. Veselko Guštin, direktor PE Pošte Slovenije v Ljubljani g. Evgen Zadnik in veleposlanik Indije, nj. eksc. g. Sarvajit Chakravarti.


Zbranim se bo s svojim talentom predstavil mlad glasbenik Kristjan Hacin.

Sicer pa bo Collecta v treh dneh gostila okoli 115 razstavljavcev iz 17 držav ter pester program in razstave:

 

Toplo vabljeni!

 

 

 

Z VIP VSTOPNICO DO VSTOPA PRED URADNIM ODPRTJEM


(24. marec 2014)

Vsi, ki bi želeli obsikati sejem pred uradnim odprtjem sejma (uradno se sejem odpre v četrtek, 27. marca 2014 ob 12. uri), lahko to storite tako, da naročite VIP vstopnico.

VIP vstopnica omogoča vstop dve uri pred odprtjem, torej v četrtek, 27. marca 2014, ob 10. uri:

 • Cena VIP vstopnice: 15 EUR
 • Naročilo VIP vstopnice: naročite >
 • Na dan dogodka boste vsi, ki ste naročili VIP vstopnico, na INFO TOČKI, prejeli priponko z vašim imenom in priimkom ter račun, ki ga morate poravnati pred vhodom.

Zagotovite si zgodnji vhod na sejem in naročite VIP vstopnico še danes!

 

BOGATA NAGRADNA IGRA


(18. marec 2014)Ste vedeli, da boste samo obiskovalci letošnje Collecte lahko ob nakupu vstopnic prejeli letak z nagradno igro? Obiščite 8. sejem Collecta, odgovorite na nagradno vprašanje in izpolnite nagradni letak.
1. NAGRADA 2. NAGRADA 3. NAGRADA
     
  Sponzor nagrad:  

Pridružite se nam in sodelujte!

 

 

PRILOŽNOSTNA FILATELISTIČNA GRADIVA 8. COLLECTE


(14. marec 2014)

Tako kot vsako leto, bo tudi od 27. do 29. marca, torej v času sejma možen nakup priložnostnih filatelističnih gradiv Colelcte 2014.
Na voljo za nakup bodo:

 • dnevni žigi
 • znamka po ceni 2 EUR
 • ovojnica po ceni 3 EUR
 • razglednica po ceni 3 EUR
 • ovojnica in razglednica z dnevnim žigom in znamko po ceni 4 EUR.

Gradiva od preteklih Collect pa so že na voljo v naši spletni trgovini.

Hitro v spletni nakup, da si zagotovite celovito zbirko!

 

KATALOG RAZKRIVA LETOŠNJI PROGRAM


(13. marec 2014)

Vabimo vas, da si ogledate katalog letošnje Collecte, v katerem boste našli informacije o:

   • izobraževalnem programu;
   • tematski razstavi in drugih razstavah ter o gostujoči razstavi indijske pošte in filatelije;
   • seznam trgovcev;
   • izdaji priložnostnih filatelističnih gradiv Collecte 2014!

pdfKatalog Collecte 2014 > (.pdf 6.8MB)

Vstopnice bodo na voljo za nakup na dan dogodka! Vabljeni k ogledu.

 

DRAŽBENI KATALOG ŽE NA VOLJO


(12. marec 2014)

Tradicionalna dražba starih knjig, tiskov, razglednic bo v letošnjem letu dopolnjena še z zanimivimi plakati z oglasno, politično, športno, kulturno vsebino ... Dražba, ki jo pripravlja Antikvariat Glavan bo potekala v soboto, 29. marca 2014, od 12. do 15. ure. Dražbeni katalog pa je že na voljo na spodnji povezavi:

 

ZNAN SEZNAM SODELUJOČIH!


 (11. marec 2014)

Letošnji sodelujoči zbiratelji in trgovci prihajajo iz kar 16 držav (Avstrija, Belgija, Bolgarija, Češka, Črna Gora, Nemčija, Francija, Hrvaška, Italija, Litva, Nizozemska, Poljska, Slovenija, Srbija, Turčija). Ponovno so najbolj zastopana področja numizmatika in filatelija. Seznam, ki se dnevno še dopolnjuje, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

 

8. COLLECTA V ZNAMENJU IGER


(6. marec 2014)

Letošnja Collecta bo gostila več kot 110 razstavljavcev iz 18 držav, ki bodo prodajali, kupovali in izmenjevali različne zbirke kovancev, znamk, kartic, gramofonskih plošč, figuric, starih knjig in tiskov, militarističnih predmetov ipd.

Letošnja posebnost sta "vintage" kotiček in kotiček z različnimi zbirateljskimi umetniškimi predmeti, nastali pod taktirko skupine ljubiteljskih umetnikov. Ti bodo na ogled postavili različne slike in miniaturne slike, skulpture umetnostnega varilca in zbirko vijolin.

Poskrbljeno bo tudi za izobraževalni program, saj se bodo v treh dneh zvrstili različni dogodki, tako za odrasle kot tudi otroke. Tradicionalno bo prvi dan Collecte potekala predstavitev izdaje marčevskih znamk Pošte Slovenije, v soboto dražba starih tiskov, redkih otroških knjig, rokopisov pomembnih knjižnih ustvarjalcev ter drobnih zbirateljskih predmetov. Prvič bo potekalo še predavanje o tem, kako pregledno in enostavno voditi evidence zbirk ter predavanje Barvitost kamnov.

Letošnja tematska razstava je posvečena temi igra, poleg tega bo Collecta gostila še razstavo indijske fialtelije ter številne druge razstave.

Med drugim Collecta obeležuje tudi mednarodno leto kristalografije, saj bo poleg predavanja, na ogled postavljena tudi razstava Barva, ujeta v kamen.

 

Ostanite z nami, kajti zelo kmalu bomo objavili celoten seznam razstavljavcev in program!

 

 

ZADNJI ROK JE PRED VRATI


(12. februar 2014)

Ne zamudite še zadnje priložnosti za sodelovanje na letošnjem, že 8. sejmu zbirateljstva Collecta od 27. do 29. marca 2014 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Sodelujete pa lahko na različne načine:

 • najamete mizo(e), na kateri lahko prodajate, izmenjujete, trgujete;
 • najamete opremljen razstavni prostor (oprema razstavnega prostora je tipska, lahko pa ima tudi skladišče);
 • oglašujete v katalogu prireditve, na spletni strani ...

ZADNJI ROK ZA PRIJAVO: četrtek, 20. februar 2014!
PRIJAVNICE:

   
Miza   Razstavni prostor
6m2
  Razstavni prostor
12 m2 s skladiščem

 

SODELUJTE NA 8. COLLECTI!


(12. november  2013)

Ponovno vas vabimo, da se udeležite že 8. sejma za zbiratelje Collecta, ki bo potekal kot običajno na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani od 27. do 29. marca 2014. Tradicionalno bo Collecta postregla s številnimi programskimi točkami za odrasle in otroke, bogatim sejmom, kjer se bodo kot vedno prodajale in izmenjavale številne zbirateljske zbirke, predmeti in informacije. Ne zamudite največjega sejma za zbiratelje v Sloveniji z najdaljšo tradicijo v Sloveniji in se prijavite še danes!
 
CENIK IN OBLIKE SODELOVANJA (s prijavnico):
PRIJAVNICE:
ROKI:
 • 4. december 2013: prvi prijavni rok, ki vam zagotavlja 5 % popust
 • 20. februar 2014: zadnji prijavni rok
Najhitrejši način za vašo prijavo je oddaja izpolnjene e-prijavnice, zato izkoristite prvi prijavni rok, ki se izteka 4. decembra še danes!KMALU TUDI 8. COLLECTA


(10. avgust  2013)

 

Veseli smo, da so se v letu 2013 na največjem sejmu zbirateljstva v Sloveniji ponovno zbrali zbiratelji in trgovci iz 19 evropskih držav, ki so na ogled postavili številne dragocene zbirke in predmete. 6.000 obiskovalcev je imelo priložnost videti ponudbo rekornega števila zbirateljev - zbralo se jih je namreč kar 140.

 

Veseli bomo, če boste z nami sooblikovali 8. Mednarodni sejem zbirateljstva COLLECTA, ki bo od 27. do 29. marca 2014 ponovno na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

 

Več informacij o sejmu in oblikah sodelovanja najdete v Vabilu k sodelovanju na spodnji povezavi:

 

NAGRADNA IGRA ZAKLJUČENA


(19. april 2013)

Obiskovalci 7. sejma zbirateljstva Collecta so na vhodu prejeli letak z nagradno igro. Odgovoriti so morali na vprašanje iz katere države prihaja gostujoča razstava. Pravilen odgovor se je glasil iz Češke.

Srečni izžrebanci, ki so pravilno odgovorili na nagradno vprašanje so:
 • Damjan Keber, ki je prejel srebrnik Tine Maze,
 • Irena Labohar ml., ki je prejela zlatnik Cookovih otokov z motivom bele štorklje,
 • Viktorija Adamič, ki je prejalsrebrnik s 3D metuljem in
 • Alfonz Milharčič, ki je prejel večerjo za dve osebi v Plaza Hotelu Ljubljana
Iskrene čestitke nagrajencem!

USPEŠNO ZAKLJUČENA 7. COLLECTA


(26. marec 2013)

Vikend v znamenju zbirateljstva se je uspešno zaključil. Na Collecti se je v treh dneh zbralo nekaj manj kot 6.000 obiskovalcev in 140 zbiralcev in trgovcev iz 19 držav (Avstrija, Bolgarija, Češka, KItajska, Hrvaška, Francija, Nemčija, Madžarska, Italija, Liechtenstein, Litva, Makedonija, Črna Gora, Nizozemska, Poljska, Romunija, Srbija, Združene države Amerike in Slovenija). Najmočneje zastopana področja sejemskega dela so bila filatelija, numizmatika, kartofilija in mineralogija.

Sejemske utrinke si lahko ogledate v fotogaleriji na spodnji povezavi:
Več novic si lahko preberete v Arhivu novic.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke